طبع غذا: معتدل به سمت گرمی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، کاکوتی، مرزه
مواد لازم (برای 4 نفر):
- ذرت: ۲ پیمانه
- ساقه کرفس خرد شده: ۴ پیمانه
- هویج: ۲ عدد متوسط
- جعفری خرد شده: ۱ پیمانه
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- ساقه کرفس و هویج را نگینی خرد کرده و بخارپز می کنیم. گوجه ها را نگینی خرد می کنیم مقداری آب گرم به همراه نمک، فلفل، زنجبیل و زردچوبه به کل مواد (ذرت، ساقه کرفس و هویج بخارپز شده، جعفری و گوجه خرد شده) افزوده و اجازه می دهیم، که غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در حین پخت مقداری روغن کنجد به غذا اضافه می کنیم.
خواص:
- ملين
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای کبد و تصفیه خون
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.