مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- بادمجان رسیده قلمی 1 کیلوگرم
- پیاز متوسط 1 عدد
- سیر تازه 4 حبه
- گوجه فرنگی 1 عدد
- گندم با پوست 100 گرم
- جو پوست کنده 75 گرم
- روغن 8 قاشق غذاخوری
- پونه خشک 1 قاشق غذاخوری
- نعناع خشک 2 قاشق غذاخوری
- پودر گردو و پودر بادام از هر کدام 50 گرم
- کشک ساییده به مقدار لازم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- زردچوبه قاشق چایخوری
- زعفران نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه:
- بادمجان ها را پوست کنده، به صورت طولی برش دادهه، به مدت 20 دقیقه در آب نمک قرار می دهیم، بعد از آب نمک خارج کرده، شسته، در یک ظرف مناسب می چینیم و لابه لای آنها سیر و پیاز خرد شده، به همراه مقداری نعناع و پونه خشک اضافه می کنیم (مقداری از مخلوط نعناع و پونه را برای تزیین نگه می داریم)؛ سپس گوجه فرنگی را به همراه یک لیوان آب در مخلوط کن کاملاً مخلوط کرده، به همراه نمک، فلفل و سایر ادویه جات و 4 قاشق غذاخوری روغن به بادمجان ها می افزاییم و اجازه می دهیم به آرامی بپزد تا جا بیفتد. سپس آنها را از روی حرارت بر می داریم، حال گندم و جو را جداگانه با 2 لیوان آب در ظرف دیگری می پزیم، به طوری که بعد از پختن، آب آن کشیده شود. پس از خنک شدن، آن را کاملاً مخلوط می کنیم تا به صورت کرم درآید و آن را به بادمجان اضافه کرده، خوب می کوبیم تا یکنواخت شود، سپس ظرف را روی حرارت قرار داده، درب آن را بر می داریم و در حالی که آن را مرتب هم می زنیم، اجازه می دهیم تا غذا قوام بیاید، سپس آن را در یک ظرف مناسب کشیده و با مقداری کشک ساییده زعفران و پودر گردو و بادام تزیین می نماییم.
نکته:
- بادمجان باید قلمی و بدون تخم و رسیده باشد، یعنی پوست آن مشکی و براق باشد، از بادمجان های قلمی برای خورش ها و خوراک ها و از بادمجان های درشت برای تهیه خوراک میرزاقاسمی و انوع کباب بادمجان می توان استفاده کرد. با بادمجان انواع غذاهای خوش مزه و متنوعی قابل تهیه است. بعد از پوست کندن بادمجان ها، بهتر است آن ها را بسته به نوع غذا، از طول یا عرض خرد کنید و به مدت 20 تا 30 دقیقه در آب نمک قرار دهید تا مواد زاید آن، یعنی (سولانین) خارج شود، سپس آنها را شسته و استفاده کنید.