مواد لازم (برای 4 الی 5 نفر):
- نخود 1 پیمانه
- گندم با پوست 1 پیمانه
- عدس نصف پیمانه
- ماش نصف پیمانه
- لوبیا چیتی نصف پیمانه
- جوی پوست کنده نصف پیمانه
- پیاز متوسط 1 عدد
- گوجه فرنگی متوسط 2 عدد
- روغن 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین و زیره سیاه به مقدار لازم
- آب لیموترش تازه به مقدار لازم
طرز تهیه:
- همه حبوبات را به همراه گندم و جو از شب قبل خیس کرده، با همان آب روی حرارت می گذاریم تا بجوشد. پس از یک جوش خوردن، حرارت را کم کرده، پیاز خلال شده را می افزاییم و اجازه می دهیم تا به آرامی بپزد، سپس گوجه فرنگی ها را پوست کنده، رنده می کنیم و به همراه نمک و ادویه جات به حبوبات پخته شده، افزوده، اجازه می دهیم تا غذا کاملاً جا افتاده، لعاب دهد. غذا را در یک ظرف مناسب کشیده، روغن و آب لیموترش تازه را به آن اضافه می کنیم. این خوراک از ارزش غذایی فوق العاده ای برخوردار است.
نکته:
- بهتر است حبوبات را از شب قبل بشویید و با آب ولرم خیس کنید و صبح روز بعد، آن را بار بگذارید تا با همان آب قبلی با حرارت ملایم بپزد، برای جلوگیری از نفخ ناشی از حبوبات بهتر است به هنگام میل کردن غذا، مقداری گل پر یا زیره یا آویشن به آن بیافزایید، با این کار مود یاد شده را به سس حبوبات اضافه کنید، این امر غذا را بسیار خوش عطر و خوش طعم خواهد کرد. برای طبخ حبوبات و سایر غذاها بهتر است در ابتدا نمک به آن اضافه نکنید.