طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق مرزه، آویشن، عرق کاکوتی
مواد لازم (برای 4 نفر):
- جوانه ماش: ۴ پیمانه
- کلم برگ خرد شده: ۲ پیمانه
- هویج: ۱ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس کلم برگ را افزوده و کمی تفت می دهیم. پس از آن هویج خلالی شده را به همراه ادویه به مواد قبلی اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم. مقداری آب گرم به همراه نمک، فلفل و زنجبیل به کل مواد افزوده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. مدتی قبل از پخت کامل غذا جوانه ماش را اضافه می کنیم.
خواص:
- تقویت عمومی بدن
- تقویت جنسی
- تقویت بینایی
- مفید برای کبد
- ضد سرطان
- مفید برای پوست
- مفید برای استخوان ها
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.