طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- آلو بخارا: ۱۶ عدد
- سیب زمینی: ۲ عدد بزرگ
- قارچ: ۱۲ عدد
- هویج: ۲ عدد بزرگ
- لوبیا چیتی: ۱ پیمانه
- گوجه فرنگی: ۴ عدد
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، دارچین: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا را از قبل خیس کرده، سپس با آب و مقداری زردچوبه کاملاً می پزیم. سیب زمینی را به صورت حلقه های ۱ سانتی خرد می کنیم. قارچ را از وسط به دو قسمت تقسیم می کنیم و هر قسمت را ورقه ورقه می کنیم. هویج را حلقه حلقه می کنیم. پیاز و ۲ عدد از گوچه ها را به صورت حلقه های ۲ سانتی خرد می کنیم. همه مواد خرد شده را به همراه آلو و لوبیای پخته شده به صورت لایه لایه در ظرف مورد نظر می ریزیم. ۲ عدد از گوجه ها را با ۱ لیوان آب درون مخلوط کن می ریزیم تا نرم شود، مقداری نمک، فلفل، زنجبیل، دارچین، ادویه و زردچوبه به آن افزوده و مدتی آن را می پزیم. آب گوجه پخته شده را به مواد چیده شده در ظرف اضافه کرده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم بپزد. در حین پخت، کمی روغن کنجد به مواد اضافه می کنیم.
خواص:
- خونساز
- ملين
- مفید برای تصفیه خون
- مفید برای کید
نکته:
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.