طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، انگور
مواد لازم (برای 4 نفر):
- گندم پوست کنده: ۲ پیمانه
- لوبیا سفید: 2/1 پیمانه
- شیر محلی: ۲ پیمانه
- شکر قهوه ای: به میزان لازم
- دارچین، هل، گلاب: به میزان لازم
- کره یا روغن حیوانی: به میزان لازم
طرز تهیه:
- گندم و لوبیا را از قبل خیس می کنیم. در طول مدت خیس خوردن ۲ الی ۳ بار آب آن را عوض می کنیم، سپس آنها را به طور جدا می پزیم. زمانی که به طور کامل پخته شدند. لوبیا را به گندم اضافه می کنیم. سپس شیر را به آن اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم. پس از مدتی پودر دارچین، هل و گلاب را به بقیه مواد اضافه کنیم. در صورت تمایل می توان شکر قهوه ای را در حین پخت یا در حین میل کردن به حلیم روغن حیوانی را مدتی قبل از پخت کامل اضافه کرده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته و آماده شود. توجه داشته باشید در حین پخت حلیم، مرتباً آن را هم بزنید تا ته نگیرد. حلیم نباید زیاد شل یا سفت باشد. باید غلظت مطلوبی داشته باشد. در نهایت اضافه کرد. کره یا مواد را در مخلوط کن می ریزیم تا نرم شود.
خواص:
- ملين
- مقوی عمومی بدن
- تقویت امور جنسی
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.