طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: سرکه، شیره، شربت سکنجبین عسلی
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بادمجان: ۸ عدد متوسط
- برنج نیم کوب: ۱ پیمانه
- گوجه فرنگی: ۴ عدد
- پیاز خرد شده: ۳ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، پودردارچین: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس کرده، سپس؛ با مقداری آب، زردچوبه و نمک می پزیم تا کاملاً بدون آب شود. بادمجان ها را پوست کنده و به برش های ۳ الی ۵ سانتی خرد می کنیم، سپس آنها در آب نمک قرار می دهیم و بعد از مدتی در آبکش می ریزیم، بادمجان ها را با روغن کنجد تفت می دهیم، بعد به همراه کمی آب، نمک، فلفل و مقداری زردچوبه و کمی پیاز که با روغن کنجد، زنجبیل و دارچین تفت داده ایم می پزیم. گوجه ها را با کمی آب در مخلوط کن می ریزیم تا نرم شود. سپس به پیاز تفت داده شده اضافه می کنیم و مدتی می پزیم تا گوجه قوام بیاید. پس از آن گوجه و بادمجان پخته شده را به برنج افزوده و با حرارت ملایم می پزیم تا کاملاً بدون آب شود و در آخر مواد را می کوبیم.
خواص:
- مفید برای بلغمی ها
- مقوی عمومی بدن و امور جنسی
- مفید برای کم خونی
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.