مواد لازم:
- گوشت سر سینه گوسفند 500 گرم
- بادمجان رسیده قلمی 2 کیلوگرم
- لوبیا سفید 500 گرم
- نعناع خشک 3 قاشق غذاخوری
- روغن 4 تا 5 قاشق غذاخوری
- کشک ساییده محلی 1 کیلوگرم
- سیر 3 حبه
- هل، دارچین، زردچوبه، زنجبیل و فلفل مجموعاً 2 قاشق مرباخوری
- پیاز متوسط 2 عدد
طرز تهیه:
- ابتدا گوشت را شسته، در صافی قرار دهید تا آب آن کشیده شود، بعد گوشت را با چند لیوان آب، در یک ظرف مناسب ریخته، روی اجاق بگذارید تا بجوشد، سپس کف آن را گرفته، 1 عدد پیاز خلال شده و مقداری از ادویه جات را به گوشت بیفزایید و صبر کنید تا به آرامی بپزد. حال بادمجان ها را نیز شسته، پوست بکنید و آن ها را از طول به ضخامت 2 سانتی متر خردکرده، به مدت 20 دقیقه در آب نمک قرار دهید، بعد از آب نمک خارج کرده، شسته، به همراه 2 تا 3 لیوان آب، در ماهی تابه قرار داده، به همراه پیاز خلال شده و 2 حبه سیر ریز خرد شده و مقداری ادویه جات و 2 قاشق مرباخوری نعناع خشک، به بادمجان ها بیفزایید و در آخر، روغن را به آن اضافه کنید و صبر نمایید تا بپزد و آماده شود. اکنون لوبیا را پاک کرده و بشویید و آن را همراه با چند لیوان آب و باقیمانده ادویه جات به لوبیا بیفزایید و روی اجاق بگذارید و صبر کنید تا آنها نیز بپزد و آماده شود و آب آن تمام گردد. بعد از پختن گوشت، بادمجان و لوبیا، همه را با هم مخلوط کرده، به آرامی با گوشت کوب بکوبید تا حلیم یکنواخت شود، بهتر است گوشت بعد از پختن، مقداری آب داشته باشد تا حلیم خوش مزه تر شود. آنگاه غذا را در یک ظرف مناسب کشیده، مقداری از کشک را روی آن ریخته، هم بزنید و میل کنید، حلیم بادمجان غذای بسیار خوش مزه و لذیذی است، در صورت تمایل، می توانید یک قاشق غذاخوری روغن به بشقاب خود اضافه کنید.
نکته:
- برای آماده کردن کشک، آنها را در ملخوط کن ریخته، 1 حبه سیر و 1 قاشق مرباخوری نعناع خشک نیز به آن اضافه و به مدت 1 دقیقه آن ها را مخلوط کنید، کشک به این طریق آماده می گردد.
- بادمجان باید قلمی و بدون تخم و رسیده باشد، یعنی پوست آن مشکی و براق باشد، از بادمجان های قلمی برای خورش ها و خوراک ها و از بادمجان های درشت برای تهیه خوراک میرزاقاسمی و انوع کباب بادمجان می توان استفاده کرد. با بادمجان انواع غذاهای خوش مزه و متنوعی قابل تهیه است. بعد از پوست کندن بادمجان ها، بهتر است آن ها را بسته به نوع غذا، از طول یا عرض خرد کنید و به مدت 20 تا 30 دقیقه در آب نمک قرار دهید تا مواد زاید آن، یعنی (سولانین) خارج شود، سپس آنها را شسته و استفاده کنید.