مواد لازم:
- نخود تازه با پوست 250 گرم
- کیسه نخی سفید و کاملاً تمیز 1 عدد
- آب به مقدار لازم
طرز تهیه:
- ابتدا، نخود را پاک کرده و خوب بشویید و در ظرف مناسبی خیس کنید.
- روزانه 2 بار آب آن را عوض کنید تا بو نگیرد.
- یکی از محسنات این جوانه ها، این است که می توانید روزانه آب این جوانه ها را عوض کنید. این آب را دور نریزید و با آن شربت عسل درست کنید و مورد استفاده قرار دهید. این شربت به صاف شدن صدا کمک می کند.
- بعد از آماده شدن جوانه زدن، آن را بشویید و در کیسه سفید نخی بریزید و آن را کمی مرطوب کنید و مورد استفاده قرار دهید.
- برای رشد بیشتر جوانه نخود، می توانید هر روز با آب پاش، کیسه نخی را که جوانه ها در آن ریخته اید، مرطوب کنید، جوانه ها را می توانید با باغ جوانه نیز آماده نمایید.
طریقه مصرف:
- می توانید هر روز 3 تا 5 قاشق غذاخوری از آن را به سالاد خود اضافه کرده، میل کنید. صورت دیگر این است که اجازه دهید تا ریشه نخود به اندازه یک سانتی متر رشد کند، سپس آن را خشک کرده، آسیاب کنید، با این کار، آرد جوانه نخود به دست می آید که می توان در غذا مصرف نمود. با آبی که نخودها را در آن خیس کرده اید، شربت عسل درست کرده، آن را آرام آرام میل کنید، این شربت سیستم تنفس انسان را تقویت و صدا را نیز صاف می کند. نخود دارای املاح روی بوده، برای مغز و سیستم هورمونی بدن بسیار مفید و در رفع کمبود انرژی موثر است.
خواص جوانه نخود:
- این جوانه، برای فعالیت های مغزی بسیار مفید و دارای فلزی است به نام روی که از مهم ترین نیازمندی های بدن انسان است.
- جالب توجه این که ضد نفخ معده هم می باشد ولی نخود پخته تولید نفخ می کند و موجب اذیت انسان می شود.
- جوانه نخود، بسیار انرژی زا و سرشار از فسفر، کلسیم و آهن و دارای انواع ویتامین گروه B و E است. مواد معدنی موجود در دانه نخود هنگام جوانه زدن، به میزان حداقل پنج برابر می شود.
نکته:
- اغلب دانه ها را می توان برای جوانه زدن انتخاب کرد، ولی باید از جوانه دانه هایی که ممکن است سمی باشند اجتناب نمود. بهترین دانه ها برای جوانه زدن عبارت اند از: یونجه، عدس، گندم، ماش، شبدر و نخود.
- با مصرف جوانه های گوناگون، می توان مقدار قابل توجهی از ویتامین های گروه C، B و E را که برای آرامش اعصاب و روان موثرند، به بدن رساند. همچنین افزایش منیزیم در جوانه ها، به کنترل بی خوابی و فشارخون کمک شایانی می کند و سلنیوم که در سلامت قلب و عروق بدن و روی که جهت جلوگیری از ریزش مو و بلوغ جنسی نوجوانان لازم است، طی جوانه زدن دانه ها افزایش می یابد.
- جوانه ها به علت خاصیت غذایی بالا، فرد گرسنه را خیلی زود سیر می کند و خاصیت چاق کنندگی ندارند. جوانه ها، طی جوانه زدن خاصیت نفخ زایی خود را از دست داده و از حساسیت زایی و پروتئین آن ها کاسته می شود؛ این موضوع برای کسانی که دستگاه گوارش حساسی دارند، بسیار مناسب است.
- به دلیل آن که در جوانه ها نشاسته به قند تبدیل می شود، این جوانه بسیار شیرین، خوشمزه و لذیذ هستند و تا زمان مصرف در حال رشد بوده و زنده می باشند. از این رو، مصرف آن را به عنوان میان وعده ای مغذی برای تمامی افراد خصوصاً دانش آموزان، توصیه می کنیم.