کاربر

جوانه عدس

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

مواد لازم:

  1. عدس ریز 300 گرم
  2. کیسه نخی سفید و کاملاً تمیز 1 عدد
  3. آب به مقدار لازم

طرز تهیه:

  • ابتدا، عدس را پاک کرده و خوب بشویید و در ظرف مناسبی بریزید و سپس روی آن آب بریزید تا مقداری آب روی عدس قرار گیرد.
  • روزانه حداقل 2 بار آب آن را عوض کنید تا بو نگیرد.
  • به محض دیده شدن جوانه عدس، آن را بشویید و در کیسه سفید و تمیزی بریزید تا جوانه آن بیشتر رشد کند و خوشمزه تر گردد.
  • برای رشد بیشتر جوانه عدس، می توانید هر روز با آب پاش، کیسه نخی را که جوانه ها در آن ریخته اید، مرطوب کنید، جوانه ها را می توانید با باغ جوانه نیز آماده نمایید.

طریقه مصرف:

  • هر روز چند قاشق از آن را به سالاد خود اضافه کرده، میل کنید. صورت دیگر این است که اجازه دهید تا ریشه عدس به اندازه یک سانتی متر رشد کند، سپس آن را خشک کرده، آسیاب کنید، با این کار، آرد جوانه عدس به دست می آید که از آن می توان در غذا مصرف نمود. جوانه عدس برای افرادی که طبع سرد دارند، توصیه نمی شود، این جوانه برای افراد صفراوی مزاج و هم چنین افرادی که طبع گرم دارند، بسیار مفید و برای افرادی که از افسردگی رنج می برند بسیار خطرناک است.

خواص جوانه عدس:

  1. این جوانه برای افرادی که زیر نظر روح و روان مسأله دارند و بسیار قسی القلب هستند، بسیار مفید است.
  2. این جوانه هاوی ویتامین های C، B، A، اسید فولیک و املاح آهن، فسفر و کلسیم است.
  3. جوانه عدس، مقوی قلب، تصفیه کننده خون، شستشو دهنده کلیه ها و افزاینده انرژی است.
  4. فیبر آن نقش موثرتری در کاهش کلسترول و پرفشاری خون و تنظیم ترشح انسولین دارد.
  5. به دلیل پروتئین زیاد، خاصیت سیر کنندگی بالایی دارد.
  6. در مصرف این جوانه زیاده روی نکنید که برای سلامتی روح و روان مناسب نیست.

نکته:

  • اغلب دانه ها را می توان برای جوانه زدن انتخاب کرد، ولی باید از جوانه دانه هایی که ممکن است سمی باشند اجتناب نمود. بهترین دانه ها برای جوانه زدن عبارت اند از: یونجه، عدس، گندم، ماش، شبدر و نخود.
  • با مصرف جوانه های گوناگون، می توان مقدار قابل توجهی از ویتامین های گروه C، B و E را که برای آرامش اعصاب و روان موثرند، به بدن رساند. همچنین افزایش منیزیم در جوانه ها، به کنترل بی خوابی و فشارخون کمک شایانی می کند و سلنیوم که در سلامت قلب و عروق بدن و روی که جهت جلوگیری از ریزش مو و بلوغ جنسی نوجوانان لازم است، طی جوانه زدن دانه ها افزایش می یابد.
  • جوانه ها به علت خاصیت غذایی بالا، فرد گرسنه را خیلی زود سیر می کند و خاصیت چاق کنندگی ندارند. جوانه ها، طی جوانه زدن خاصیت نفخ زایی خود را از دست داده و از حساسیت زایی و پروتئین آن ها کاسته می شود؛ این موضوع برای کسانی که دستگاه گوارش حساسی دارند، بسیار مناسب است.
  • به دلیل آن که در جوانه ها نشاسته به قند تبدیل می شود، این جوانه بسیار شیرین، خوشمزه و لذیذ هستند و تا زمان مصرف در حال رشد بوده و زنده می باشند. از این رو، مصرف آن را به عنوان میان وعده ای مغذی برای تمامی افراد خصوصاً دانش آموزان، توصیه می کنیم.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.