مواد لازم:
- سنگک تازه و سالم 250 گرم
- کیسه نخی سفید و کاملاً تمیز 1 عدد
- آب به مقدار لازم
طرز تهیه:
- سنگک، یکی از حبوبات است که آن را بیشتر برای خوراک دام استفاده می کنند، یکی از شگفتی های این دانه این است که دقیقاً شبیه ریگ می باشد و در نگاه اول آن را شن و ریگ تشخیص می دهیم و قابل توجه این که پوست این دانه دقیقاً رنگ شن و ریگ می باشد ولی داخل آن به رنگ لپه می باشد.
- این دانه را پاک کرده و خوب بشویید و در ظرف مناسبی بریزید و به آن آب اضافه کنید تا روی دانه ها را بپوشاند.
- روزانه 2 بار آب آن را عوض کنید تا بو نگیرد.
- به محض این که جوانه ها ظاهر شدند، آن را خوب بشویید و در کیسه نخی بریزد تا آماده مصرف شود و سپس آن را مورد استفاده قرار دهید.
- برای رشد بیشتر جوانه سنگک، می توانید هر روز با آب پاش، کیسه نخی را که جوانه ها در آن ریخته اید، مرطوب کنید، جوانه ها را می توانید با باغ جوانه نیز آماده نمایید.
- این جوانه هم دقیقاً مانند جوانه گندم تهیه می شود. سنگک جزو حبوبات محسوب می شود و جوانه آن بسیار خوشمزه است، روزانه چند قاشق غذاخوری از این جوانه را می توانید مصرف کنید، این جوانه از پروتئین قابل توجهی برخوردار و انرژی زا است.
طریقه مصرف:
- می توانید هر روز چند قاشق از آن را به سالاد خود اضافه کرده، میل کنید. صورت دیگر این است که اجازه دهید تا ریشه سنگک به اندازه یک سانتی متر رشد کند، سپس آن را خشک کرده، آسیاب کنید، با این کار، آرد جوانه سنگک به دست می آید که از آن می توان در غذا مصرف نمود. سنگک جزء حبوبات محسوب می شود و جوانه آن بسیار خوش مزه است. روزانه چند قاشق غذاخوری از این جوانه را می توانید مصرف کنید، این جوانه از پروتئین قابل توجهی برخوردار و انرژی زا است.
نکته:
- اغلب دانه ها را می توان برای جوانه زدن انتخاب کرد، ولی باید از جوانه دانه هایی که ممکن است سمی باشند اجتناب نمود. بهترین دانه ها برای جوانه زدن عبارت اند از: یونجه، عدس، گندم، ماش، شبدر و نخود.
- با مصرف جوانه های گوناگون، می توان مقدار قابل توجهی از ویتامین های گروه C، B و E را که برای آرامش اعصاب و روان موثرند، به بدن رساند. همچنین افزایش منیزیم در جوانه ها، به کنترل بی خوابی و فشارخون کمک شایانی می کند و سلنیوم که در سلامت قلب و عروق بدن و روی که جهت جلوگیری از ریزش مو و بلوغ جنسی نوجوانان لازم است، طی جوانه زدن دانه ها افزایش می یابد.
- جوانه ها به علت خاصیت غذایی بالا، فرد گرسنه را خیلی زود سیر می کند و خاصیت چاق کنندگی ندارند. جوانه ها، طی جوانه زدن خاصیت نفخ زایی خود را از دست داده و از حساسیت زایی و پروتئین آن ها کاسته می شود؛ این موضوع برای کسانی که دستگاه گوارش حساسی دارند، بسیار مناسب است.
- به دلیل آن که در جوانه ها نشاسته به قند تبدیل می شود، این جوانه بسیار شیرین، خوشمزه و لذیذ هستند و تا زمان مصرف در حال رشد بوده و زنده می باشند. از این رو، مصرف آن را به عنوان میان وعده ای مغذی برای تمامی افراد خصوصاً دانش آموزان، توصیه می کنیم.