کاربر

جوانه بذر شبدر

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

مواد لازم:

  1. بذر شبدر رسیده و سالم 150 گرم
  2. کیسه نخی سفید و کاملاً تمیز 1 عدد
  3. آب به مقدار لازم

طرز تهیه:

  • ابتدا، بذر شبدر را در ظرف مناسبی بریزید و روی آن آب اضافه کنید و آن را با یک چنگال هم بزنید تا خیس شوند.
  • چند دقیقه ای آن را به حال خود واگذار کنید تا بذرهای پوک و خار و خاشاک روی آب بیایند، مواد زائد آن را تخلیه و چند بار این کار را تکرار کنید تا بذرهای سالم و در ظرف باقی بماند.
  • روزانه حداقل 2 بار آب آن را عوض کنید تا بو نگیرد. صبر کنید تا بذر شبدر جوانه بزند.
  • بعد آن را بشویید و درکیسه نخی تمیزی بریزید و مقداری آن را مرطوب کنید و صبر کنید تا جوانه ها بیشتر رشد کرده و قابل استفاده شود.
  • برای رشد بیشتر جوانه بذر شبدر، می توانید هر روز با آب پاش، کیسه نخی را که جوانه ها در آن ریخته اید، مرطوب کنید، جوانه ها را می توانید با باغ جوانه نیز آماده نمایید.

خواص جوانه شبدر:

  1. این جوانه را افرادی که دچار خونریزی و یا خون دماغ می شوند، مورد استفاده قرار دهند تا از این معضل نجات پیدا کنند و سلامتی خود را به دست آورند.
  2. این جوانه، ویتامین های A، C و آهن و کلسیم فراوانی داشته و کم کالری است و باعث تنظیم هورمون های بدن می شود.
  3. این جوانه، برای آرامش اعصاب مفید است.
  4. این جوانه، گرگرفتگی و بد خلقی ناشی از علائم یائسگی را بهبود می بخشد.
  5. این جوانه، تصفیه کننده خون و تقویت کننده کبد است و از پرفشاری خون می کاهد.

نکته:

  • اغلب دانه ها را می توان برای جوانه زدن انتخاب کرد، ولی باید از جوانه دانه هایی که ممکن است سمی باشند اجتناب نمود. بهترین دانه ها برای جوانه زدن عبارت اند از: یونجه، عدس، گندم، ماش، شبدر و نخود.
  • با مصرف جوانه های گوناگون، می توان مقدار قابل توجهی از ویتامین های گروه C، B و E را که برای آرامش اعصاب و روان موثرند، به بدن رساند. همچنین افزایش منیزیم در جوانه ها، به کنترل بی خوابی و فشارخون کمک شایانی می کند و سلنیوم که در سلامت قلب و عروق بدن و روی که جهت جلوگیری از ریزش مو و بلوغ جنسی نوجوانان لازم است، طی جوانه زدن دانه ها افزایش می یابد.
  • جوانه ها به علت خاصیت غذایی بالا، فرد گرسنه را خیلی زود سیر می کند و خاصیت چاق کنندگی ندارند. جوانه ها، طی جوانه زدن خاصیت نفخ زایی خود را از دست داده و از حساسیت زایی و پروتئین آن ها کاسته می شود؛ این موضوع برای کسانی که دستگاه گوارش حساسی دارند، بسیار مناسب است.
  • به دلیل آن که در جوانه ها نشاسته به قند تبدیل می شود، این جوانه بسیار شیرین، خوشمزه و لذیذ هستند و تا زمان مصرف در حال رشد بوده و زنده می باشند. از این رو، مصرف آن را به عنوان میان وعده ای مغذی برای تمامی افراد خصوصاً دانش آموزان، توصیه می کنیم.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.