کاربر
پنج شنبه 22 خرداد 1404

ته چین میگو

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

مواد لازم:

  1. میگوی دریایی 1 کیلوگرم
  2. ادویه مخصوص ماهی به مقدار لازم
  3. پیاز متوسط 1 عدد
  4. سیر 3 تا 4 حبه
  5. نمک به مقدار لازم
  6. روغن مایع 4 تا 5 قاشق سوپ خوری
  7. زیتون سیاه و سبز از هر کدام 500 گرم
  8. لیموترش تازه 500 گرم
  9. جعفری پاک شده 100 گرم
  10. مغز گردوی آسیاب شده 50 گرم
  11. برنج ایرانی مرغوب 4 پیمانه
  12. زعفران ساییده 2 گرم
  13. روغن مایع 4 تا 5 قاشق غذاخوری
  14. زرشک 2 قاشق غذاخوری
  15. خلال پسته 50 گرم
  16. خلال بادام 50 گرم
  17. لیموترش تازه 500 گرم
  18. تخم مرغ بومی 1 عدد
  19. گلاب نصف استکان
  20. هل ساییده 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه:

  • ابتدا میگوها را پوست کنده، سر آنها را جدا کنید، پس از آن، با یک چاقوی تیز، قسمت بالایی بدن آن را تا انتهای دم، شکاف داده، روده آن را خارج کنید، سپس چند بار میگوها را شسته، در صافی قرار دهید تا آب آن ها کشیده شود، آنگاه پیاز را خلال کرده، در کف ماهی تابه بریزید و بعد میگوها را نمک زده، سیر را ریز رنده کرده، با میگوها خوب مخلوط کنید و روی پیاز بریزید و به طور یکنواخت در ظرف پهن نمایید، در آخر، ادویه مخصوص ماهی را روی میگوها بپاشید و روغن را به آن افزوده و درب ظرف را بگذارید و حرارت اجاق را تنظیم کرده، صبر کنید تا غذا آماده شود، آنگاه، عطر آن در فضای آشپرخانه پخش می شود، کنار بگذارید، بعد زعفران ساییده را با نصف لیوان آب جوش، دم می کنیم تا آماده گردد، سپس برنج را که از قبل به مدت 2 تا 3 ساعت با آب نمک خیس کرده ایم، روی اجاق قرار می دهیم تا آماده آب کش کردن شود، بعد از آب کش کردن برنج، ظرف را روی اجاق گذاشته، حرارت زیر آن را کم می نماییم و 2 تا 3 قاشق غذاخوری، روغن مایع در ته ظرف می ریزیم و نصف آب زعفران دم شده را با آن می افزاییم و در آخر، تخم مرغ را شکسته، هم می زنیم و به روغن و آب زعفران ته ظرف، افزوده، خوب هم می زنیم تا یکنواخت شود. حال، مقداری از برج آب کش شده را با ارتفاع حدود 5/1 سانتی متر در کف ظرف ریخته، به طور یکنواخت پهن می کنیم، بعد میگو را به آرامی روی برنج می چینیم تا کف ظرف پر شود، سپس بقیه برنج را روی میگو ریخته، برنج را دم می گذاریم تا با حرارت ملایم دم کشیده، آماده شود. اکنون خلال بادام، پسته و زرشک را پاک کرده، خوب بشویید و با نصف لیوان آب، روی اجاق با حرارت ملایم بگذارید و صبر کنید تا کمی پخته و نرم شود. در آخر، گلاب، زعفران و هل را نیز به مواد پخته شده بیفزایید، پس از گذشت 5 دقیقه، مواد آماده خواهد شد. حال برنج آماده شده را در یک دیس کشیده، چند قاشق روغن و مقداری از مواد را روی برنج بریزید. سپس ته دیگ را در یک سینی برگردانده، آن را در یک ظرف مناسب چیده، با جعفری، زیتون و لیموترش تازه تزیین کنید و در آخر، پودر گردو را روی ته دیگ بپاشید، اکنون غذا آماده است، آن را نوش جان نمایید و شکر نعمت های الهی را به جای آورید، همچنین می توانید مقداری از ته چین را روی برنج بگذارید و بدین صورت، آن را تزیین کنید. باید توجه داشته باشید که رمز خوش مزه و خوش رنگ شدن ته دیگ غذا در حرارت ملایم اجاق است.
  • طرز تهیه ادویه مخصوص ماهی: هل سبز 25 گرم + زیره سبز و سیاه از هر کدام 25 گرم + دارچین آسیاب شده 50 گرم + زردچوبه ساییده 50 گرم + زنجبیل ساییده 20 گرم + زعفران ساییده 10 گرم + میخک ساییده 1 قاشق چایخوری کوچک + فلفل سیاه 10 گرم، همه ادویه جات ذکر شده را آسیاب کرده، با هم مخلوط کنید و در یک نمک دانی که سوراخ های گشاد دارد بریزید، سپس استفاده کنید.

توجه:

  • دو نوع میگو وجود دارد: 1) میگوی دریایی. 2) میگوی پرورشی. میگوی دریایی صورتی رنگ و دارای یک روده در قسمت بالای بدن است؛ در حالی که میگوی پرورشی خاکستری رنگ و تیره و دارای دو روده، یکی در قسمت پایین و دیگری در قسمت بالای بدن است. میگوی دریای معمولاً خوش مزه تر از میگوی پرورشی می باشد. در انتخاب و خرید میگو باید بسیار دقت کرد؛ زیرا اگر حتی یک عدد از میگوها خراب و فاسد باشد، بقیه میگوها را نیز بدبو می کند و دیگر غیر قابل مصرف می شوند. با میگو می توان غذاهای خوش مزه و خوبی تهیه کرد و نیازمندی های بدن را تأمین نمود و چون از کلسترول بالایی برخوردار است، بهتر است آن را با مغز گردو و لیموترش تازه میل کرد تا خدای ناکرده مشکلی پیش نیاید. میگو را به چند روش می توان استفاده نمود: 1) به صورت خوراک، با نان، سبزی و سالاد. 2) به صورت خورش، با انواع پلو و چلو. 3) به صورت ترکیبی، با انواع پلو و چلو. 4) به صورت ته چین. 5) به صورت کباب.
error: محتوا محافظت شده می باشد.