کاربر

ته چین

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، آویشن، عرق شاهسفرم

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. سویا ریز: 2/1 یک پیمانه
  2. برنج: ۴ پیمانه
  3. خلال بادام: 2/1 پیمانه
  4. زرشک: به میزان لازم
  5. ماست چکیده: ۳ پیمانه
  6. پیاز خرد شده: ۲ عدد متوسط
  7. نمک، زردچوبه، زنجبیل: به میزان لازم
  8. زعفران آب شده، روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج و خلال بادام را از قبل خیس می کنیم. سویا را با آب و کمی زردچوبه، نمک و و زنجبیل می پزیم تا بی آب شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس سویا را به آن افزوده و مدتی تفت می دهیم، خلال بادام را به بقیه مواد اضافه کرده و کمی حرارت می دهیم. زرشک را با کمی زعفران آب شده و روغن دم می کنیم. برنج را با آب و مقداری نمک جوشانده، سپس آن را آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را در ظرفی جداگانه با ماست کاملاً مخلوط می کنیم. نصف پیمانه روغن داخل ظرف تفلون یا هر ظرف نچسب دیگری ریخته و آن را گرم می کنیم. مواد آماده شده را لایه به لایه به برنج و ماست افزوده و آن را با حرارت ملایم دم  می کنیم. قبل از دم کردن کمی زعفران آب شده به پلو اضافه می کنیم.

خواص:

  1. ملين
  2. مفید برای کبد
  3. ضد چربی و کلسترول خون
  4. خون ساز
  5. مفید برای استخوان ها و پوست
  6. تصفیه خون
  7. تقویت عمومی و جنسی
  8. تقویت قلب

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.