مواد لازم:
- گوجه سبز نوبری 2 کیلو
- نمک دریا به مقدار لازم
- نعناع خشک 2 قاشق غذاخوری
- سرکه سیب به مقدار لازم
طرز تهیه و خواص:
- ابتدا، گوجه سبزها را خوب بشوید و در صافی بریزید تا آب آن کشیده شود.
- آن را یکی یکی در داخل ظرف فلزی قرار دهید و با گوشت کوب ضربه زده تا هسته آنها جدا شود.
- اکنون، هسته ها را جدا کرده و دور بریزید و گوشت گوجه را در ظرف مناسبی بریزید.
- لابه لای آن نمک دریا و نعناع خشک بریزید و در انتها سرکه را به آن بیافزایید.
- در ظرف را ببندید و در جای خشک و خنک قرار دهید تا آماه مصرف شود.
- این چاشنی، برای افرادی که از سنگ صفرا و چربی خون و چربی کبد رنج می برند بسیار نافع است.
نکته:
- ترشیجات، در برنامه غذایی افراد جای خاصی به عنوان چاشنی برای خود باز کرده اند. متأسفانه گاهی در مصرف این مواد افراط می شود که ضررهای جبران ناپذیری را مانند: آرتروز، ساییدگی استخوان و در نهایت، پوکی استخوان برای افراد به دنبال دارد. همچنین مصرف بی رویه این مواد در خانم ها و دختر خانم ها باعث بروز بیماری های زنان و دردهای دوران قاعدگی و همچنین موجب اشتهای کاذب و پرخوری و چاقی در افراد می شود؛ چیزی که خود منشاء بیماری های فراوانی است.
- ترشیجات را بیشتر در تهیه انواع سالادها و سس ها باید مصرف کرد یا به عنوان چاشنی مخصوص، آن هم به میزان کم به غذاها افزوده تا غذا را خوش طعم کرده، اشتها را بر انگیزد.