مواد لازم:
- گل کلم تازه متوسط 1 عدد
- سرکه سیب به مقدار لازم
- نمک به مقدار کم
طرز تهیه:
- گل کلم را جدا کنید و آنها را در آب خیس کرده، بشویید و در صافی قرار دهید تا آب آنها کاملاً کشیده شود.
- بعد آنها را به قطعات کوچک تقسیم نموده و در یک ظرف مناسب ریخته، کمی نمک و سپس سرکه سیب به آن بیافزایید، به طوری که روی کلم ها را بپوشاند.
- آنگاه ظرف را در جای مناسبی قرار دهید تا رسیده و قابل استفاده شود.
- این ترشی را به عنوان چاشنی به سالاد اضافه کنید، ترشی گل کلم برای کمبود کلسیم بسیار مفید است. به شرط آنکه به مقدار کم و در حد چاشنی مصرف شود.
نکته:
- ترشیجات، در برنامه غذایی افراد جای خاصی به عنوان چاشنی برای خود باز کرده اند. متأسفانه گاهی در مصرف این مواد افراط می شود که ضررهای جبران ناپذیری را مانند: آرتروز، ساییدگی استخوان و در نهایت، پوکی استخوان برای افراد به دنبال دارد. همچنین مصرف بی رویه این مواد در خانم ها و دختر خانم ها باعث بروز بیماری های زنان و دردهای دوران قاعدگی و همچنین موجب اشتهای کاذب و پرخوری و چاقی در افراد می شود؛ چیزی که خود منشاء بیماری های فراوانی است.
- ترشیجات را بیشتر در تهیه انواع سالادها و سس ها باید مصرف کرد یا به عنوان چاشنی مخصوص، آن هم به میزان کم به غذاها افزوده تا غذا را خوش طعم کرده، اشتها را بر انگیزد.