مواد لازم:
- جعفری چند شاخه
- ساقه ترد کرفس به مقدار لازم
- سرکه سیب و نمک هر یک به مقدار لازم
طرز تهیه:
- ساقه های ترد کرفس و جعفری را شسته، در صافی قرار دهید تا آب آنها کاملاً کشیده شود.
- بعد کرفس ها را از عرض به قطر نیم سانتی متر خرد کنید و آن ها را در یک ظرف شیشه ای مناسب بریزید. لابه لای آنها را کمی جعفری خرد شده و نمک بپاشید.
- سپس، سرکه سیب را به آن بیافزایید، به طوری که روی کرفس ها را بپوشاند.
- آنگاه در ظرف را محکم بسته، آن را در جای مناسبی قرار دهید تا رسیده و قابل استفاده شود.
- این ترشی برای انواع سالادها به خصوص سالاد فصل بسیار مناسب است. مصرف آن به مقدار کم توصیه می شود، این ترشی نشاط آور و برای گرم شدن بدن مفید می باشد.
نکته:
- ترشیجات، در برنامه غذایی افراد جای خاصی به عنوان چاشنی برای خود باز کرده اند. متأسفانه گاهی در مصرف این مواد افراط می شود که ضررهای جبران ناپذیری را مانند: آرتروز، ساییدگی استخوان و در نهایت، پوکی استخوان برای افراد به دنبال دارد. همچنین مصرف بی رویه این مواد در خانم ها و دختر خانم ها باعث بروز بیماری های زنان و دردهای دوران قاعدگی و همچنین موجب اشتهای کاذب و پرخوری و چاقی در افراد می شود؛ چیزی که خود منشاء بیماری های فراوانی است.
- ترشیجات را بیشتر در تهیه انواع سالادها و سس ها باید مصرف کرد یا به عنوان چاشنی مخصوص، آن هم به میزان کم به غذاها افزوده تا غذا را خوش طعم کرده، اشتها را بر انگیزد.