مواد لازم:
- موسیر ورقه شده خشک به مقدار لازم
- سرکه سیب به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
- ابتدا موسیرها را پاک کنید و خوب بشویید و خیس کنید تا تندی آن از بین برود و طعم آن مورد دلخواه شود. سپس در صافی قرار دهید تا آب آنها کاملاً کشیده شود.
- بعد آن ها را در یک ظرف مناسب ریخته، کمی نمک لابه لای موسیرها بپاشید.
- در انتها، سرکه سیب را به آن اضافه کنید، به طوری که روی موسیرها را بپوشاند.
- در ظرف را ببندید و در مکان خشک و خنک قرار دهید تا قابل استفاده شود.
- از این ترشی در تهیه سالاد استفاده کنید که به آن عطر و طعم خوبی می دهد.
- مصرف کم این ترشی ضد نفخ است و باعث گرمی بدن می شود.
نکته:
- ترشیجات، در برنامه غذایی افراد جای خاصی به عنوان چاشنی برای خود باز کرده اند. متأسفانه گاهی در مصرف این مواد افراط می شود که ضررهای جبران ناپذیری را مانند: آرتروز، ساییدگی استخوان و در نهایت، پوکی استخوان برای افراد به دنبال دارد. همچنین مصرف بی رویه این مواد در خانم ها و دختر خانم ها باعث بروز بیماری های زنان و دردهای دوران قاعدگی و همچنین موجب اشتهای کاذب و پرخوری و چاقی در افراد می شود؛ چیزی که خود منشاء بیماری های فراوانی است.
- ترشیجات را بیشتر در تهیه انواع سالادها و سس ها باید مصرف کرد یا به عنوان چاشنی مخصوص، آن هم به میزان کم به غذاها افزوده تا غذا را خوش طعم کرده، اشتها را بر انگیزد.