مواد لازم:
- سیر تازه و سالم به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
- سرکه سیب به مقدار لازم
طرز تهیه:
- سیر ها را پوست کنده، خوب بشویید و پس از خشک شدن، چرخ کنید.
- سیرهای چرخ شده را در یک ظرف شیشه ای یا لعابی و یا دبه پلاستیکی بریزید و کمی نمک به آن اضفاه نمایید و خوب آن را هم بزنید.
- سپس، سرکه را به آن بیافزایید، به طوری که روی سیرها را کاملاً بپوشاند.
- آنگاه در ظرف را بسته، آن را در جای مناسبی قرار دهید تا به مرور رسیده، قابل استفاده شود.
- معمولاً این ترشی پس از گذشت یک سال قابل استفاده می شود و عطر و طعم خوبی خواهد داشت.
- ترشی سیر برای ضد عفونی کردن سیستم گوارشی مفید است، از این ترشی برای تهیه سس سالاد می توان استفاده نمود.
نکته:
- ترشیجات، در برنامه غذایی افراد جای خاصی به عنوان چاشنی برای خود باز کرده اند. متأسفانه گاهی در مصرف این مواد افراط می شود که ضررهای جبران ناپذیری را مانند: آرتروز، ساییدگی استخوان و در نهایت، پوکی استخوان برای افراد به دنبال دارد. همچنین مصرف بی رویه این مواد در خانم ها و دختر خانم ها باعث بروز بیماری های زنان و دردهای دوران قاعدگی و همچنین موجب اشتهای کاذب و پرخوری و چاقی در افراد می شود؛ چیزی که خود منشاء بیماری های فراوانی است.
- ترشیجات را بیشتر در تهیه انواع سالادها و سس ها باید مصرف کرد یا به عنوان چاشنی مخصوص، آن هم به میزان کم به غذاها افزوده تا غذا را خوش طعم کرده، اشتها را بر انگیزد.