مواد لازم:
- سیر سالم و رسیده 5 کیلو
- نمک دریا به مقدار کم
- سرکه سیب به مقدار نیاز
- شیره خرما 5/1 لیوان
طرز تهیه:
- ابتدا، سیرها را خیس نماید تا پوست آنها به راحتی جدا شود.
- سیرها را پوست کنده و کنار بگذارید بعد از اتمام پوست کندن آن را شسته و در صافی بریزید تا آب آن کشیده شود.
- سیرها را در چرخ گوشت بریزید و با پنجره درشت چرخ کنید و در ظرف مناسبی بریزید.
- سپس، به مقدار کم، نمک دریا را به آن بیافزایید و هم بزنید.
- بعد سرکه را به آن اضافه نمایید و دوباره هم بزنید.
- در آخر، شیره خرما را اضافه کنید و برای بار آخر هم زده و در ظرف را ببنید و در مکان مناسب خنکی قرار دهید تا مدتی بماند و آماده مصرف شود.
نکته:
- ترشیجات، در برنامه غذایی افراد جای خاصی به عنوان چاشنی برای خود باز کرده اند. متأسفانه گاهی در مصرف این مواد افراط می شود که ضررهای جبران ناپذیری را مانند: آرتروز، ساییدگی استخوان و در نهایت، پوکی استخوان برای افراد به دنبال دارد. همچنین مصرف بی رویه این مواد در خانم ها و دختر خانم ها باعث بروز بیماری های زنان و دردهای دوران قاعدگی و همچنین موجب اشتهای کاذب و پرخوری و چاقی در افراد می شود؛ چیزی که خود منشاء بیماری های فراوانی است.
- ترشیجات را بیشتر در تهیه انواع سالادها و سس ها باید مصرف کرد یا به عنوان چاشنی مخصوص، آن هم به میزان کم به غذاها افزوده تا غذا را خوش طعم کرده، اشتها را بر انگیزد.