مواد لازم:
- ساقه ترد کرفس 2 شاخه
- نخود فرنگی 1 لیوان
- هویج فرگی متوسط 1 عدد
- انواع کلم (قمری، گل و برگ) یک کیلوگرم
- سبزی معطر خرد شده (نعناع، ریحان، ترخون، مرزه، جعفری و شوید) 100 گرم
- پیاز ریز 150 گرم
- موسیر 75 گرم
- نمک و سرکه سیب هر یک به مقدار لازم
طرز تهیه:
- مواد فوق را خوب شسته، در صافی قرار دهید تا آب آن ها کاملاً کشیده شود.
- سپس، ساقه کرفس ها و هویج ها را از عرض خرد کرده، کلم ها را هم به قطعات کوچک تقسیم و با بقیه مواد مخلوط کنید، در یک ظرف مناسب بریزید.
- به آن، کمی نمک و در انتها، سرکه سیب را بیافزایید، به طوری که روی مواد را بپوشاند، آنگاه درظرف را بسته، آن را در جای مناسب قرار دهید تا رسیده و قابل استفاده شود.
- این ترشی به عنوان چاشنی در سالاد و غذاها قابل استفاده است.
نکته:
- ترشیجات، در برنامه غذایی افراد جای خاصی به عنوان چاشنی برای خود باز کرده اند. متأسفانه گاهی در مصرف این مواد افراط می شود که ضررهای جبران ناپذیری را مانند: آرتروز، ساییدگی استخوان و در نهایت، پوکی استخوان برای افراد به دنبال دارد. همچنین مصرف بی رویه این مواد در خانم ها و دختر خانم ها باعث بروز بیماری های زنان و دردهای دوران قاعدگی و همچنین موجب اشتهای کاذب و پرخوری و چاقی در افراد می شود؛ چیزی که خود منشاء بیماری های فراوانی است.
- ترشیجات را بیشتر در تهیه انواع سالادها و سس ها باید مصرف کرد یا به عنوان چاشنی مخصوص، آن هم به میزان کم به غذاها افزوده تا غذا را خوش طعم کرده، اشتها را بر انگیزد.