مواد لازم:
- زغال اخته رسیده 5/1 کیلو
- نمک دریا به مقدار دلخواه
- سرکه سیب به مقدار لازم
طرز تهیه و خواص:
- زغال اخته ها را بشویید و در صافی بریزید تا آب آنها کشیده شود.
- سپس، آنها را در ظرف مناسبی بریزد و نمک دریا را لابه لای آن بریزید.
- بعد سرکه سیب را به آن اضافه کنید و در ظرف را ببنید و در جای خشک و خنک قرار دهید تا آماده مصرف شود.
- این چاشنی برای افرادی که از صفرای زیاد رنج می برند بسیار مفید است.
نکته:
- ترشیجات، در برنامه غذایی افراد جای خاصی به عنوان چاشنی برای خود باز کرده اند. متأسفانه گاهی در مصرف این مواد افراط می شود که ضررهای جبران ناپذیری را مانند: آرتروز، ساییدگی استخوان و در نهایت، پوکی استخوان برای افراد به دنبال دارد. همچنین مصرف بی رویه این مواد در خانم ها و دختر خانم ها باعث بروز بیماری های زنان و دردهای دوران قاعدگی و همچنین موجب اشتهای کاذب و پرخوری و چاقی در افراد می شود؛ چیزی که خود منشاء بیماری های فراوانی است.
- ترشیجات را بیشتر در تهیه انواع سالادها و سس ها باید مصرف کرد یا به عنوان چاشنی مخصوص، آن هم به میزان کم به غذاها افزوده تا غذا را خوش طعم کرده، اشتها را بر انگیزد.