مواد لازم:
- بی بر (فلفل های ریز شیرین) به مقدار لازم
- سرکه سیب و نمک هر یک به مقدار لازم
طرز تهیه:
- بی برها یا فلفل های باریک و دراز شیرین را با دقت پاک کنید و خرابی آن را دور بریزید. سپس آن را تمیز بشویید و دم آنها را جدا کنید.
- فلفل ها را در صافی بریزید تا آب آن ها کاملاً کشیده شود.
- بعد آنها را در یک ظرف مناسب ریخته، کمی نمک به آن اضافه کنید و ظرف را خوب تکان دهید تا حجم کمتری اشغال کند.
- سپس سرکه سیب را به آن بیافزایید، به طوری که روی بی برها را بپوشاند.
- آنگاه در ظرف را بسته، در جای مناسبی قرار دهید تا رسیده و قابل مصرف شود.
- از این ترشی می توان در تهیه انواع سالادها و غذاها استفاده کرد. همچنین غذا را بسیار خوش طعم می کند.
- این ترشی باعث گرم شدن بدن می شود و برای افرادی که اشتها به غذا ندارند، مفید است.
نکته:
- ترشیجات، در برنامه غذایی افراد جای خاصی به عنوان چاشنی برای خود باز کرده اند. متأسفانه گاهی در مصرف این مواد افراط می شود که ضررهای جبران ناپذیری را مانند: آرتروز، ساییدگی استخوان و در نهایت، پوکی استخوان برای افراد به دنبال دارد. همچنین مصرف بی رویه این مواد در خانم ها و دختر خانم ها باعث بروز بیماری های زنان و دردهای دوران قاعدگی و همچنین موجب اشتهای کاذب و پرخوری و چاقی در افراد می شود؛ چیزی که خود منشاء بیماری های فراوانی است.
- ترشیجات را بیشتر در تهیه انواع سالادها و سس ها باید مصرف کرد یا به عنوان چاشنی مخصوص، آن هم به میزان کم به غذاها افزوده تا غذا را خوش طعم کرده، اشتها را بر انگیزد.