مواد لازم:
- زغال اخته رسیده بدون هسته 500 گرم
- شیر بادام پر چرب 3 لیوان
- بادام هندی خام 10 عدد
- عسل طبیعی 3 قاشق غذاخوری
- خلال پسته 3 قاشق غذاخوری
- ثعلب آسیاب شده 1 قاشق مرباخوری
- ژل کتیرا 3 قاشق غذاخوری
- گلاب 3 قاشق غذاخوری
- خامه گیاهی ساده 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
- ابتدا، خامه گیاهی را روی کاغذ روغنی پهن کنید و در فریزر قرار دهید تا سفت شود.
- زغال اخته ها را تمیز شسته و هسته های آن را جدا و سپس خرد کنید و بقیه مواد را به جز خامه و خلال پسته، در مخلوط کن ریخته و خوب مخلوط کنید.
- حال آن را در ظرف مناسبی ریخته و خلال پسته و خامه را خرد و به بستنی اضافه کنید.
- مخلوط حاصل را به آرامی هم بزنید و سپس در فریزر قرار دهید.
- هر 15 دقیقه یک بار آن را هم بزنید و دوباره در فریزر قرار دهید و بعد از آماده شدن آن را مصرف کنید.
نکته:
- آنچه در جامعه به عنوان بستنی برای عموم معرفی شده و طرفداران زیادی دارد، مخلوطی از شیر، شیر خشک، شکر و شیرین کننده های مصنوعی، رنگ شیمیایی، چربی (اغلب روغن پالم)، طعم دهنده پایدار کننده است که در شرایط ویژه با اضافه کردن هوا به دست می آید. (علت اصلی کش آمدن برخی بستنی ها، استفاده زیاد از پایدار کننده در آن ها است.)
- قبلاً برای درست کردن بستنی و قوام آن، از ماده ای به نام ثعلب که ریشه نوعی گیاهی است، استفاده می کردند، ثعلب، در حقیقت جزو داروهای گیاهی به حساب می آید که در درمان تشنج، ورم کلیه و تورم روده ها کاربرد دارد؛ همچنین در شیرینی پزی برای غلیظ کردن مربا و شیر موز و همچنین در بستنی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
- یکی از مضرات بستنی های موجود در بازار، استفاده از ماده ای شیمیای به نام CMC یا کربوکسی متیل سلولز در ترکیبات آن است که از آن به عنوان نشاسته استفاده می شود. این ماده شیمیایی به جهات اقتصادی آن مورد توجه صنایع بستنی سازی قرار گرفته و در صنایع تولید ماده شوینده، رنگ و رزین، کاشی و سرامیک، چاپ سفال و چینی، فرش و موکت و … کاربرد دارد.
- ثعلب، برای کودکان و افرادی که از لاغری رنج می بردند، خصوصاً برای رشد کودکان، بسیار مفید بوده. ثعلب سه گونه مختلف به نام پنجه ای، غده ای و قلوه ای دارد.
- منظور از شیر پرچرب همان شیر بادام خام با بادام هندی است.