طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق کاکوتی، عرق زنبق، عرق کلپوره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- باقالا سبز تازه: ۳ پیمانه
- شوید: به میزان لازم
- نمک، زردچوبه: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. باقالا را با کمی نمک می پزیم. برنج را همراه با نمک، کمی روغن و ۶ پیمانه آب می پزیم. وقتی آب برنج تقریباً تمام شد، باقالا، شوید و کمی زردچوبه به آن افزوده و اجازه می دهیم پلو با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. قبل از دم کردن غذا می توانیم مقداری زعفران آب شده به آن اضافه کنیم.
خواص:
- مناسب برای سوداوی مزاج ها در فصل زمستان
- مفید برای استخوان ها و پوست
- تقویت عمومی و تقویت امور جنسی
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای قلب و کبد
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.