طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بادمجان: ۸ عدد متوسط
- گردو: ۲ پیمانه
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- نمک و دارچین: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- رب انار: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- پوست بادمجان ها را جدا کرده و آنها را برش می زنیم، به صورتی که فرم اصلی بادمجان از بین نرود، سپس آنها را در آب ولرم و نمک خیس می کنیم. بادمجان ها را آبکش کرده و با مقداری روغن کنجد سرخ می کنیم. گردو را چرخ کرده و به همراه دارچین، نمک و زعفران می پزیم تا روغن بیندازد و غلیظ شود. سپس رب انار را اضافه می کنیم. مواد فوق را لای شیار بادمجان قرار داده، سپس بادمجان ها را در ظرف مناسب می چینیم. گوجه ها را برش زده سپس مواد داخل آن را مقداری خارج کرده و از مایع فوق مقداری بين آن قرار می دهیم. گوجه ها را روی بادمجان ها در ظرف گذاشته و کمی آب و روغن روی تمام مواد می ریزیم و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته و آماده شود.
خواص:
- ملین
- تقویت عمومی بدن
- تقویت امور جنسی
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای کبد
نکته:
- در خورش هایی که با کدو خورشتی تهیه می شود، سعی کنید که آن را با پوست در غذا استفاده کنید.
- در خورش هایی که با بادمجان درست می شود، ابتدا پوست بادمجان را جدا کرده و ۲۰ آن را در آب نمک قرار داده، سپس آبکش می کنیم تا کاملا بدون آب شود.
- پودر لیمو عمانی ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت به خورش اضافه می شود.
- در فصل هایی که آلوچه سبز موجود نیست، از آلو بخارا نیز می توان به جای آن استفاده کرد.
- قارچ را با چند قطره آب لیموترش تازه، ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم.