طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۴ پیمانه
- خلال بادام: 2/1 پیمانه
- خلال پسته: ۱ قاشق غذاخوری
- بادام هندی: 2/1 پیمانه
- کشمش: ۱ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک و زردچوبه: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. بادام هندی را درشت خرد کرده، همراه با خلال های دیگر شسته و مدتی در زعفران آب شده خیس می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و زردچوبه تفت داده، سپس بادام هندی و خلال ها را به آن افزوده و کمی تفت می دهیم. برنج را با آب و مقداری نمک جوشانده، سپس آن را آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را به همراه مواد آماده شده و کشمش لایه به لایه در ظرف مورد نظر ریخته، مقداری زعفران آب شده به آن افزوده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- ملين
- مناسب برای سوداوی مزاج ها در فصل زمستان
- مفید برای حافظه، کبد و قلب
- تقویت عمومی و جنسی
- ضد دیابت و ضد چربی خون
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.