طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، سرکه شیره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- کدو: ۸ عدد متوسط
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد کوچک
- گوجه فرنگی: ۸ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه پلویی، پودر زیره: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت می دهیم گوجه فرنگی را با ۵ پیمانه آب در مخلوط کن می ریزیم تا نرم شود. کدوها را به برش های ۲ سانتی خرد کرده و به پیاز اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. فلفل دلمه ای نگینی شده را با ادویه پلویی، پودر زیره، فلفل، نمک، زنجبیل و گوجه به مواد قبلی اضافه کرده، کمی حرارت داده تا گوجه قوام یابد. در انتها برنج را نیز افزوده و می پزیم تا غذا بدون آب شود، سپس پلو را دم می کنیم.
خواص:
- مفید برای مزاج های معتدل
- مناسب برای فصل بهار و پاییز
- ضد چربی و کلسترول
- ملين
- مفید برای کبد
- تقویت عمومی
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.