کاربر

استانبولی کدو و گوجه

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، سرکه شیره

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: ۳ پیمانه
  2. کدو: ۸ عدد متوسط
  3. فلفل دلمه ای: ۱ عدد کوچک
  4. گوجه فرنگی: ۸ عدد متوسط
  5. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  6. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه پلویی، پودر زیره: به میزان لازم
  7. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج را از قبل خیس می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت می دهیم گوجه فرنگی را با ۵ پیمانه آب در مخلوط کن می ریزیم تا نرم شود. کدوها را به برش های ۲ سانتی خرد کرده و به پیاز اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. فلفل دلمه ای نگینی شده را با ادویه پلویی، پودر زیره، فلفل، نمک، زنجبیل و گوجه به مواد قبلی اضافه کرده، کمی حرارت داده تا گوجه قوام یابد. در انتها برنج را نیز افزوده و می پزیم تا غذا بدون آب شود، سپس پلو را دم می کنیم.

خواص:

  1. مفید برای مزاج های معتدل
  2. مناسب برای فصل بهار و پاییز
  3. ضد چربی و کلسترول
  4. ملين
  5. مفید برای کبد
  6. تقویت عمومی

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.