کاربر

استانبولی سیب زمینی

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، سرکه شیره

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: ۲ پیمانه
  2. لوبیا سبز: ۳ پیمانه
  3. سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
  4. شوید خشک یا تازه: 2/1 پیمانه
  5. گوجه فرنگی: ۶ عدد متوسط
  6. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  7. نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
  8. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج را از قبل خیس می کنیم. لوبیا را در اندازه های ۲ سانتی خرد کرده و بخارپز می کنیم پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس سیب زمینی را نگینی خرد کرده و به پیاز افزوده و مدتی تفت می دهیم. گوجه را با ۵ پیمانه آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه نمک، زنجبیل و ادویه پلویی به بقیه مواد اضافه کرده و کمی می پزیم وقتی آب گوجه قوام پیدا کرد برنج، شوید، لوبیا سبز و کمی روغن به آن افزوده و مدتی حرارت می دهیم تا غذا بدون آب شود، پس از آن، پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم تا آماده شود.

خواص:

  1. مفید برای مزاج های معتدل
  2. مناسب برای فصل های بهار و پاییز
  3. ضد چربی و کلسترول خون
  4. ملين
  5. مفید برای کبد
  6. تقویت عمومی

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.