طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، سرکه شیره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۲ پیمانه
- لوبیا سبز: ۳ پیمانه
- سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
- شوید خشک یا تازه: 2/1 پیمانه
- گوجه فرنگی: ۶ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. لوبیا را در اندازه های ۲ سانتی خرد کرده و بخارپز می کنیم پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس سیب زمینی را نگینی خرد کرده و به پیاز افزوده و مدتی تفت می دهیم. گوجه را با ۵ پیمانه آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه نمک، زنجبیل و ادویه پلویی به بقیه مواد اضافه کرده و کمی می پزیم وقتی آب گوجه قوام پیدا کرد برنج، شوید، لوبیا سبز و کمی روغن به آن افزوده و مدتی حرارت می دهیم تا غذا بدون آب شود، پس از آن، پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم تا آماده شود.
خواص:
- مفید برای مزاج های معتدل
- مناسب برای فصل های بهار و پاییز
- ضد چربی و کلسترول خون
- ملين
- مفید برای کبد
- تقویت عمومی
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.