طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- ساقه کرفس خرد شده: ۶ پیمانه
- گوجه فرنگی: ۶ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. ساقه های کرفس را ۱ سانتی خرد کرده و بخاریز می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس ساقه کرفس و ادویه پلویی را به آن افزوده و مدتی تفت می دهیم. گوجه را با ۴ پیمانه آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه نمک، فلفل و زنجبیل به بقیه مواد اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم. زمانی که آب گوجه قوام پیدا کرد، برنج را به آن افزوده و با حرارت ملایم می پزیم تا آب غذا تمام شود، سپس پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- مناسب برای سوداوی مزاج ها
- مفید برای فصل زمستان
- ضد چربی و کلسترول
- مفید برای چاقی و چربی سوز
- مفید برای پروستات
- مفید برای قلب و کبد
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.