طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- لوبیا سبز خرد شده: ۶ پیمانه
- شوید خشک: ۱ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، زنجبیل: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. لوبیا سبز را ۲ سانتی خرد کرده و آن را بخاریز یا با مقداری آب، آب پز می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس لوبیا سبز و زنجبیل را افزوده و مدتی حرارت می دهیم. برنج را با ۵ پیمانه آب و کمی نمک می پزیم وقتی آب آن تقریباً تمام شد، شوید، لوبیا سبز، زعفران آب شده و روغن را به آن اضافه کرده و با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- مفید برای مزاج های معتدل
- مناسب برای چهار فصل
- ضد چربی و کلسترول خون
- ضد دیابت
- تقویت کبد و قلب
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.