ادویه کاری: عبارت است از ادویه کاری یکی از پرمصرف ترین ادویه ها در آشپزی هند است که در ایران هم طرفداران بسیاری دارد، این ادویه از ترکیب چند ادویه دیگر از جمله برگ بو، برگ کاری، زردچوبه، زعفران، بادیان رومی، جوزهندی، دارچین، فلفل، دارچین، جوزهندی، میخک و… استفاده می شود.
دستورالعمل 1:
- مواد لازم: زردچوبه 200 گرم + دارچین 50 گرم + گل پر 50 گرم + پودر سیر 100 گرم + پودر پیاز 100 گرم + زنجبیل 75 گرم + فلفل قرمز 100 گرم + پودر لیمومانی 75 گرم + پودر جوز هندی 50 گرم + زیره سبز 100 گرم + هل سبز 30 گرم + تخم گشنیز 200 گرم + ترخون 50 گرم + پودر ریشه جوز هندی 50 گرم + نعناع خشک 50 گرم + گل محمدی 30 گرم + میخک 50 گرم + شوید 50 گرم، طرز تهیه: همه مواد را آسیاب و مخلوط می کنیم و به اندازه نیاز در غذاها استفاده کنید.
دستورالعمل 2:
- پودر تخم گشنیز: 1 قاشق غذاخوری + پودر زیره سبز: 1.5 قاشق چایخوری + زردچوبه: 1 قاشق چای خوری + فلفل سیاه: نصف قاشق چای خوری + پدر فلفل چیلی: نصف قاشق چای خوری + پدر زنجبیل: نصف قاشق چای خوری.
دستور العمل 3:
- زردچوبه: 1 قاشق غذاخوری + فلفل سیاه: 1.5 قاشق چای خوری + زیره سبز: 1.5 قاشق چای خوری + پودر تخم گشنیز: نصف قاشق غذاخوری + خردل سیاه: 1 قاشق چای خوری + جوز هندی: نصف قاشق چای خوری + پودر زنجبیل: 1 قاشق چای خوری + پودر تخم شنبلیله: 1 قاشق چای خوری + زیره سیاه: 1 قاشق چای خوری + برگ بو: چند عدد خورد شده + فلفل پاپریکا: 1 قاشق چای خوری.
نکته:
- به عنوان یک قاعده کلی، تمام ادویه ها و گیاهان خشک باید در یک مکان تاریک و خنک نگهداری شوند. بسیاری از افراد در حین پخت و پز از ادویه جات در نزدیکی یا بالای اجاق گاز خود نگهداری می کنند. گرمای تولید شده توسط اجاق گاز می تواند به ادویه جات آسیب برساند و قدرت طعم و غطر آنها را کاهش دهد. به علاوه، بیشتر گیاهان خشک و ادویه جات بعد از 6 ماه قدرت عطر خود را از دست می دهند. بنابراین؛ در نگهداری از ادویه جات دقت کافی را داشته باشید.
- برای تهیه ادویه خانگی می توانید ادویه ها را قبل از مخلوط کردن، کمی تفت دهید. توجه داشته باشید که ادویه ها علاوه بر طعم دار کردن غذا، خاصیت درمانی نیز دارند و طبع غذاهای سرد را متعادل می کنند. تهیه ادویه خانگی بسیار مقرون به صرف است به علاوه شما می توانید از مواد درجه یک و تازه ادویه مورد نظرتان را تهیه کنید. ادویه خانگی از طول عمر بیشتری نسبت به ادویه های آماده در فروشگاه ها، برخوردار است. شما با استفاده از ادویه های خانگی می توانید عطر و طعم متفاوت و متنوعی به غذاهایتان بدهید و ویتامین های لازم را به بدنتان برسانید.