طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، آویشن
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- آلبالو: ۴ پیمانه
- خلال بادام: 2/1 پیمانه
- خلال پسته: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک: به میزان لازم
- شکر قهوه ای یا شیره کشمش: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. خلال پسته یا خلال بادام را با مقداری زعفران دم می کنیم. آلبالوها را از هسته جدا کرده و به همراه مقداری شکر قهوه ای یا شیره کشمش چند دقیقه می پزیم. برنج را با آب و کمی نمک جوشانده، سپس آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را همراه آلبالو و خلال ها لایه به لایه داخل قابلمه ریخته، در صورت تمایل مقداری زعفران آب شده به آن افزوده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- ملين
- مفید برای همه مزاج ها و مناسب برای فصل های تابستان، پاییز و زمستان
- مفید برای تقویت کبد و کلیه
- تقویت عمومی و تقویت امور جنسی و قلب
- مفید برای تصفیه خون
- تقویت سیستم دفاعی بدن
- مفید برای لطافت پوست
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.