مواد لازم (برای 6 الی 7 نفر):
- برنج ایرانی مرغوب 4 پیمانه
- سبوس دوم برنج یک قاشق غذاخوری سر صاف
- خلال بادام تازه 100 گرم
- خلال پسته تازه 100 گرم
- آلبالوی نیمه خشک 500 گرم
- زرشک پلویی 50 گرم
- زعفران نصف قاشق چایخوری
- گلاب نصف استکان
- روغن زیتون 6 تا 7 قاشق غذاخوری
- عسل 23 تا 3 قاشق غذاخوری
- سیب زمینی درشت برای ته دیگ 2 عدد
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
- ابتدا هسته آلبالوها را در آورده، در یک ظرف چینی بریزید و عسل را به آن اضافه کرده، خوب هم بزنید تا به خورد آلبالو برود، سپس زرشک و خلال ها را با آب ولرم شسته، به آلبالو اضافه کنید و همه را خوب هم بزنید و در یک ظرف مناسب بریزید، آنگاه زعفران ساییده را به همراه گلاب و نصف استکان آب به بقیه مواد اضافه کرده، آن را روی حرارت خیلی ملایم قرار دهید تا گرم و مقداری نرم شود. حال برنج را شسته، به همراه سبوس، آن را دم کنید، سپس برنج را در دیس کشیده، لابه لای آن موادی را که قبلاً آماده کرده اید، بریزید (یک لایه برنج و یک لایه آلبالو و خلال).
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.