طبع غذا: معتدل به سمت سردی
مصلح: ادویه موجود در غذا و عرق آویشن و عرق بهارنارنج، عرق زنیان
مواد لازم (برای 4 نفر):
- گوجه فرنگی ۴ عدد
- برنج نیم كوب 2/1 پیمانه
- عدس 2/1 پیمانه
- لوبیا چیتی: ۱ پیمانه
- آلو بخارا ۱۰ عدد
- سبزی آش خرد شده ۵ پیمانه
- پیاز خرد شده ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم. لوبیا چیتی را همراه آب و کمی زردچوبه می پزیم. مدتی که از پخت لوبیا گذشت عدس، برنج، سبزی و آلو بخارا را همراه گوجه فرنگی رنده شده، نمک، فلفل و زنجبیل به آش اضافه می کنیم و مدتی می پزیم. پیاز را همراه با روغن کنجد و مقدار کمی ادویه تفت می دهیم و سپس به كل مواد اضافه کرده و اجازه می دهیم که غذا با حرارت ملایم پخته تا این که آماده شود.
خواص:
- ملين
- مفید برای کبد و پروستات
- تقویت بینایی
- ضد صفرا
نکته:
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.