کاربر

آش گندم (2)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا و عرق نعناء

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. گندم پوست کنده یا بلغور گندم 2 پیمانه
  2. لوبیا سفید 1 پیمانه
  3. لوبیا چشم بلبلی 2/1 پیمانه
  4. سبزی آش خرد شده ۶ پیمانه
  5. پیاز خرد شده ۲ عدد متوسط
  6. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، پودر زیره به میزان لازم
  7. روغن کنجد به میزان لازم

طرز تهیه:

  • حبوبات را از قبل خیس می کنیم، لوبیای سفید را به همراه آب و کمی زردچوبه می‌پزیم، مدتی که از پخت آن گذشت لوبیا چشم بلبلی را به آن اضافه کرده و خوب می پزیم، گندم پوست کنده یا بلغور گندم را همراه سبزی، نمک، فلفل، زنجبیل و کمی زردچوبه می پزیم و به مواد قبلی اضافه می کنیم، پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم، پس از مدتی ادویه و پودر زیره را افزوده و کمی تفت می دهیم، سپس آن را به مواد قبلی اضافه کرده و اجازه می‌دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.

خواص:

  1. ملین
  2. خون ساز
  3. مقوی عمومی بدن

نکته:

  • سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
  • هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
  • آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
  • اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
  • آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
  • زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
  • چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
  • در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده می‌کنیم.
  • در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.
error: محتوا محافظت شده می باشد.