طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا و عرق نعناء
مواد لازم (برای 4 نفر):
- گندم پوست کنده یا بلغور گندم 2 پیمانه
- لوبیا سفید 1 پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی 2/1 پیمانه
- سبزی آش خرد شده ۶ پیمانه
- پیاز خرد شده ۲ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، پودر زیره به میزان لازم
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم، لوبیای سفید را به همراه آب و کمی زردچوبه میپزیم، مدتی که از پخت آن گذشت لوبیا چشم بلبلی را به آن اضافه کرده و خوب می پزیم، گندم پوست کنده یا بلغور گندم را همراه سبزی، نمک، فلفل، زنجبیل و کمی زردچوبه می پزیم و به مواد قبلی اضافه می کنیم، پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم، پس از مدتی ادویه و پودر زیره را افزوده و کمی تفت می دهیم، سپس آن را به مواد قبلی اضافه کرده و اجازه میدهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملین
- خون ساز
- مقوی عمومی بدن
نکته:
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.