کاربر

آش گندم (1)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا و عرق نعناء

مواد لازم (برای 12 الی 15 نفر):

  1. گندم با پوست 2 پیمانه
  2. جوی پوست کنده 1 پیمانه
  3. نخود 1 پیمانه
  4. لوبیا سفید، قرمز، چینی و چشم بلبلی از هر کدام نصف پیمانه
  5. عدس نصف پیمانه
  6. ماش نصف پیمانه
  7. سبزی آش 1 کیلوگرم
  8. سیر تازه 3 حبه
  9. گردوی چرخ کرده 200 گرم
  10. کشک ساییده 1 کیلوگرم
  11. روغن زیتون 8 تا 10 قاشق غذاخوری
  12. پونه کوهی 1 قاشق غذاخوری
  13. پیاز متوسط 2 عدد
  14. نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، زنجبیل، زیره و آویشن به مقدار لازم

طرز تهیه:

  • حبوبات را که از شب قبل خیس کرده اید، روی حرارت قرار دهید تا به مرور بجوشد، پس از آن، پیاز خلال شده را به همراه ادویه جات به غذا افزوده و اجازه دهید تا با حرارت ملایم، بپزد سپس سبزیجات را شسته، خرد کرده، به همراه سیر رنده شده، پونه کوهی و نمک به غذا بیفزایید و آن را مرتب هم بزنید تا غذا ته نگیرد و لعاب انداخته، جا بیفتد، آش را در یک ظرف مناسب کشیده، روی آن، به ترتیب مقداری روغن، کشک و گردوی چرخ کرده، بریزید این غذا از پروتئین بالایی برخوردار بوده و برای پوکی استخوان بسیار مفید است، بهتر است بعد از غذا چند عدد خرما میل شود.

خواص:

  1. ملین
  2. خون ساز
  3. مقوی عمومی بدن

نکته:

  • سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
  • هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
  • آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
  • اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
  • آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
  • زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
  • چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
  • در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده می‌کنیم.
  • در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.