کاربر

آش گندم و برنج

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و خشک

مصلح: ادویه موجود در غذا

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. بلغور گندم 2/1 یک پیمانه
  2. برنج نیم کوب 3 قاشق غذاخوری
  3. عدس، ماش، لوبیا سفید و لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی ۲ پیمانه
  4. سبزی آش خرد شده ۶ پیمانه
  5. پیاز خرد شده 1 عدد متوسط
  6. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری به میزان لازم
  7. پودر نعنا خشک به میزان لازم
  8. روغن کنجد به میزان لازم

طرز تهیه:

  • حبوبات را از قبل خیس می کنیم برنج بلغور گندم و سبزی را همراه نمک، فلفل، زردچوبه و زنجبیل با حرارت ملایم می پزیم، لوبیا سفید و لوبیا چیتی را مدتی می پزیم سپس عدس و ماش را به آن افزوده و خوب می پزیم و به مواد قبلی اضافه می کنیم پیاز را همراه روغن کنجد و مقداری زردچوبه و ادویه تفت می دهیم، پس از آن پودر نعنا را نیز اضافه کرده و تمام مواد آن مقداری تفت می دهیم، پیاز را به آش اضافه کرده و اجازه می‌دهیم که غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.

خواص:

  1. ملین
  2. مفید برای پوکی استخوان
  3. مقوی عمومی بدن
  4. تقویت کننده نیروی جنسی

نکته:

  • سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
  • هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
  • آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
  • اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
  • آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
  • زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
  • چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
  • در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده می‌کنیم.
  • در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.