کاربر

آش گشنیز

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج نیم کوب 2/1 یک پیمانه
  2. نخود یک پیمانه
  3. گشنیز و شوید خرد شده ۲ پیمانه
  4. پیاز خرد شده 1 عدد متوسط
  5. نمک، زردچوبه، فلفل، ادویه کاری، پودر زیره به میزان لازم
  6. روغن زیتون به میزان لازم

طرز تهیه:

  • حبوبات را از قبل خیس می کنیم. نخود را با آب و کمی زردچوبه می پزیم. برنج و سبزی را همراه با و مقداری نمک و فلفل و کمی زردچوبه می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه ادویه و پودر زیره تفت می دهیم و برنج و سبزی اضافه می کنیم. در آخرین نخود را به کل مواد اضافه کرده و اجازه می‌دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.

خواص:

  1. ضد کلسترول و چربی خون
  2. مفید برای کبد
  3. تقویت کننده استخوان

نکته:

  • سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
  • هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
  • آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
  • اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
  • آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
  • زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
  • چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
  • در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده می‌کنیم.
  • در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.