طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج نیم کوب 2/1 یک پیمانه
- نخود یک پیمانه
- گشنیز و شوید خرد شده ۲ پیمانه
- پیاز خرد شده 1 عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، ادویه کاری، پودر زیره به میزان لازم
- روغن زیتون به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم. نخود را با آب و کمی زردچوبه می پزیم. برنج و سبزی را همراه با و مقداری نمک و فلفل و کمی زردچوبه می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه ادویه و پودر زیره تفت می دهیم و برنج و سبزی اضافه می کنیم. در آخرین نخود را به کل مواد اضافه کرده و اجازه میدهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ضد کلسترول و چربی خون
- مفید برای کبد
- تقویت کننده استخوان
نکته:
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.