طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- کلم قمری ۱ عدد کوچک
- بلغور جو 2/1 پیمانه
- بلغور گندم 2/1 پیمانه
- ماش 1 پیمانه
- سبزی آش خرد شده ۵ پیمانه
- پیاز خرد شده 1 عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری به میزان لازم
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم. کلم قمری را رنده می کنیم، لوبیا چیتی را با آب و کمی زردچوبه کاملاً می پزیم. بلغور جو، گندم و ماش را به همراه سبزی و کلم قمری با کمی نمک فلفل و زنجبیل میپذیم و لوبیا را اضافه می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری ادویه و زردچوبه تفت می دهیم و آن را به آش اضافه کرده و اجازه میدهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- مفید برای کلیه (دفع سنگ کلیه)
- تقویت عمومی
- تقویت کننده جنسی
- تقویت استخوان ها
نکته:
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.