کاربر

آش کلم

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل به سمت گرم

مصلح: ادویه موجود در غذا

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. کلم خرد شده ۴ پیمانه
  2. جو 1 پیمانه
  3. لوبیا چیتی 2/1 پیمانه
  4. جعفری خرد شده ۲ پیمانه
  5. پیاز خرد شده ۱ عدد بزرگ
  6. سیر 1 حبه
  7. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل به میزان لازم
  8. زعفران آب شده به میزان لازم
  9. روغن کنجد به میزان لازم

طرز تهیه:

  • حبوبات را از قبل خیس می کنیم. جو را به همراه کلم خرد شده، نمک، فلفل، زنجبیل و زردچوبه می‌پزیم. لوبیا چیتی را نیز جدا می پذیرد و آن را به مواد قبلی اضافه می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم. سپس سیر رنده شده یا ریز خرد شده را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. در آخر جعفری را اضافه کرده، مدتی تفت داده و به کل مواد اضافه می کنیم. مدتی قبل از پخت کامل آش، زعفران آب شده را به آن اضافه کرده و اجازه می‌دهیم غذا را با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.

خواص:

  1. تقویت استخوان ها
  2. ضد سرطان
  3. مفید برای تقویت روده ها
  4. خون ساز و دارای ویتامین
  5. آرام بخش
  6. ملین

نکته:

  • سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
  • هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
  • آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
  • اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
  • آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
  • زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
  • چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
  • در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده می‌کنیم.
  • در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.
error: محتوا محافظت شده می باشد.