کاربر

آش کشک

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. بلغور درشت جو 1 پیمانه
  2. عدس 1 پیمانه
  3. لوبیا چیتی 1 پیمانه
  4. لوبیا سفید 1 پیمانه
  5. نخود 2/1 پیمانه
  6. کشک 3 پیمانه
  7. پیاز خرد شده ۲ عدد متوسط
  8. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری به میزان لازم
  9. پودر نعناع خشک به میزان لازم
  10. روغن کنجد به میزان لازم

طرز تهیه:

  • حبوبات را از قبل خیس می کنیم. لوبیا سفید و لوبیا چیتی و نخود را همزمان با هم به همراه آب و مقداری زردچوبه می‌پزیم. مدتی که از پخت حبوبات گذشت عدس و بلغور را اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه نمک، فلفل و ادویه تفت می دهیم. سپس پودر نعناع خشک را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. پیاز را به آن افزوده و مدتی حرارت می‌دهیم. در آخر کشک را به آرامی به آش اضافه کرده و هم می زنیم و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.

خواص:

  1. معتدل
  2. تقویت کننده عمومی بدن
  3. تقویت کننده نیروی جنسی
  4. مفید برای استخوان ها
  5. خون ساز

نکته:

  • سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
  • هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
  • آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
  • اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
  • آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
  • زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
  • چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
  • در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده می‌کنیم.
  • در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.