کاربر

آش کدو خورشتی (1)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل به سمت سرد

مصلح: ادویه موجود در غذا و عرق نعناع و آویشن

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. کدو خورشتی ۴ عدد متوسط
  2. برنج نیم کوب 2/1 پیمانه
  3. لوبیا چشم بلبلی 2/1 پیمانه
  4. آلو بخارا ۸ عدد
  5. سبزی آش خرد شده ۶ پیمانه
  6. پیاز خرد شده ۲ عدد متوسط
  7. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویة کاری به میزان لازم
  8. روغن کنجد به میزان لازم

طرز تهیه:

  • حبوبات را از قبل خیس می کنیم. کدو خورشتی را نیز به صورت نگینی خرد می کنیم. ألو بخارا را مدتی خیس کرده، سپس آب آن را عوض می کنیم. لوبیا، برنج و سبزی را همزمان با هم، به همراه مقداری نمک، فلفل، زنجبیل و کمی زردچوبه می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه تفت می دهیم، سپس کدو را به آن افزوده و کمی تفت می دهیم، هنگامی که مدتی از پخت لوبیا و سبزی گذشت، پیاز آماده شده را به همراه آلو بخارا به کل مواد افزوده و اجازه می دهیم که غذا با حرارت ملایمی بپزد تا این که آماده شود.

خواص:

  1. ملين
  2. ضد چربی و کلسترول خون
  3. مفید برای کبد و معده
  4. مفید برای پوست
  5. ضد یبوست

نکته:

  • سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
  • هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
  • آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
  • اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
  • آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
  • زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
  • چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
  • در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده می‌کنیم.
  • در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.