طبع غذا: معتدل به سمت سرد
مصلح: ادویه موجود در غذا و عرق نعناع، عرق پونه، عرق مرزه
مواد لازم (برای 4 نفر):
- کدو ۸ پیمانه
- برنج نیم کوب ۱ پیمانه
- بلغور گندم 2/1 پیمانه
- عدس ۱ پیمانه
- ماش ۱ پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی 2/1 پیمانه
- شوید خرد شده ۱ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۲ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری به میزان لازم
- آبغوره به میزان لازم
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم. کدو را به برش های ۴ سانتی خرد می کنیم. حبوبات را با آب و مقداری نمک و زردچوبه می پزیم. برنج و بلغور را به همراه شوید و کمی زردچوبه، فلفل و زنجبیل می پزیم و به حبوبات اضافه می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی ادويه تفت می دهیم و به آش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. می توان موقع صرف غذا از آبغوره استفاده کرد.
خواص:
- ملين
- مقوی عمومی
- تقویت بینایی
- مفید برای پوست بدن
- خون ساز
- ضد چربی خون
نکته:
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.