طبع غذا: معتدل به سمت سرد
مصلح: ادویه موجود در غذا و عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- چغندر ۵ عدد متوسط
- برنج نیم کوب 2 پیمانه
- نمک، زردچوبه و فلفل به میزان لازم
- پودر نعنا خشک به میزان لازم
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم و آن را همراه آب و مقدار کمی زردچوبه با حرارت ملایم می پزیم، چغندر ها را پوست کنده و رنده می کنیم و همراه با مقداری روغن کنجد به برنج اضافه می کنیم و خوب می پزیم. نعناع خشک را با کمی روغن کنجد نمک و فلفل به مدت خیلی کوتاه تفت میدهیم و به کل مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته و آماده شود.
خواص:
- خونساز
- ضد سرطان
- مفید برای معده
- درمان نفخ
- تقویت کننده نیروی جنسی
نکته:
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.