طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا و عسلاب همراه آبلیموی تازه
مواد لازم (برای 4 نفر):
- چاقاله بادام 4 پیمانه
- برنج نیم کوب 2/1 یک پیمانه
- بلغور گندم 1 پیمانه
- عدس 2/1 پیمانه
- لوبیا سفید 2/1 پیمانه
- تره و شوید 2 پیمانه
- پیاز خرد شده ۲ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری به میزان لازم
- پودر نعناع خشک به میزان لازم
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم. لوبیا را به همراه آب و مقداری زردچوبه کامل می پزیم. برنج عدس و بلغور گندم را همراه سبزی، کمی زردچوبه، نمک، فلفل و زنجبیل میپزیم. پس از اینکه مواد پخته شد، لوبیا را به آن اضافه میکنیم. چاقاله بادام را می پزیم تا آب آن تمام شود، سپس آن را کمی می کوبید و به مواد قبلی اضافه می کنیم، پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه تفت می دهیم، پس از مدتی نعناع خشک را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم، پیاز را به آش اضافه کرده و اجازه میدهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملین
- مفید برای تقویت عمومی بدن
- ضد چربی و کلسترول خون
- ضد نفخ
- خونساز
- تقویت بینایی
- تقویت کننده نیروی جنسی
نکته:
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.