کاربر
جمعه 16 خرداد 1404

آش نخود

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. نخود 2/1 پیمانه
  2. ماش 1 پیمانه
  3. برنج نیم کوب 1 پیمانه
  4. سبزی آش خرد شده ۶ پیمانه
  5. پیاز خرد شده 1 عدد متوسط
  6. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، پودر زیره به میزان لازم
  7. سبزیجات خشک معطر به میزان لازم
  8. روغن کنجد به میزان لازم

طرز تهیه:

  • حبوبات را از شب قبل خیس می کنیم، نخود را با مقداری آب کاملاً می‌پزیم، ماش، برنج و سبزی را به همراه کمی نمک، زردچوبه، فلفل و زنجبیل می‌پزیم. سپس آنها را به نخود اضافه می کنیم، پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت می دهیم، سپس سبزیجات خشک و پودر زیر را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. در پایان پیاز را به کل مواد اضافه کرده و اجازه می‌دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.

خواص:

  1. ملین
  2. مقوی عمومی بدن

نکته:    

  • سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
  • هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
  • آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
  • اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
  • آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
  • زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
  • چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
  • در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده می‌کنیم.
  • در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.