طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لپه 1 پیمانه
- برنج 1 پیمانه
- سبزی آش خرد شده ۶ پیمانه
- پیاز خرد شده 1 عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، پودر زیره به میزان لازم
- آبغوره به میزان لازم
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم. لپه را با آب و کمی زردچوبه کامل می پزیم. برنج و سبزی را همراه نمک، فلفل، زنجبیل و کمی زردچوبه پخته، سپس آنها را به لبه اضافه می کنیم، پیاز را با روغن کنجد و مقدار کمی ادویه تفت می دهیم، سپس پودر زیره را به آن اضافه کرده و کمی تفت می دهیم در آخر پیاز را به کل مواد اضافه کرده و اجازه میدهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود، موقع صرف غذا میتوان از آبغوره استفاده کرد.
خواص:
- ملین
- مفید برای چربی
- مفید برای افراد دیابتی
نکته:
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.