طبع غذا: معتدل به سمت سرد
مصلح: ادویه موجود در غذا و عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بلغور جو 1 پیمانه
- ساقه کرفس 2 پیمانه
- کدو خورشتی ۲ عدد متوسط
- هویج ۱ عدد متوسط
- شلغم ۲ عدد متوسط
- کلم قمری ۱ عدد کوچک
- سبزی آش خرد شده ۵ پیمانه
- پیاز خرد شده ۲ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری به میزان لازم
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- کلم قمری و شلغم را رنده می کنیم. کدو، ساقه کرفس و هویج را به برش های دو سانتی خرد می کنیم، ساقه کرفس را بخارپز یا با کمی آب، آب پز میکنیم. بلغور را به همراه آب و مقداری نمک، فلفل، زردچوبه و زنجبیل می پزیم، پیاز را با روغن کنجد و مقدار کمی زردچوبه و ادویه تفت می دهیم. سپس هویج را به آن اضافه کرده و کمی تفت می دهیم، پس از آنکه کدو و کرفس را افزوده و کمی تفت می دهیم در پایان سبزی آش، کلم قمری و شلغم را نیز اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. تمام مواد را به بلغور جو افزوده و اجازه میدهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملین
- مفید برای کبد
- تقویت امور جنسی
- ضد چربی خون
- ضد دیابت
- ضد کلسترول
نکته:
- سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
- هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
- اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
- آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
- زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
- چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
- در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده میکنیم.
- در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.