کاربر

آش صیفی جات

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل به سمت سرد

مصلح: ادویه موجود در غذا و عرق نعناع

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. بلغور جو 1 پیمانه
  2. ساقه کرفس 2 پیمانه
  3. کدو خورشتی ۲ عدد متوسط
  4. هویج ۱ عدد متوسط
  5. شلغم ۲ عدد متوسط
  6. کلم قمری ۱ عدد کوچک
  7. سبزی ‌آش خرد شده ۵ پیمانه
  8. پیاز خرد شده ۲ عدد متوسط
  9. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری به میزان لازم
  10. روغن کنجد به میزان لازم

طرز تهیه:

  • کلم قمری و شلغم را رنده می کنیم. کدو، ساقه کرفس و هویج را به برش های دو سانتی خرد می کنیم، ساقه کرفس را بخارپز یا با کمی آب، آب پز می‌کنیم. بلغور را به همراه آب و مقداری نمک، فلفل، زردچوبه و زنجبیل می پزیم، پیاز را با روغن کنجد و مقدار کمی زردچوبه و ادویه تفت می دهیم. سپس هویج را به آن اضافه کرده و کمی تفت می دهیم، پس از آنکه کدو و کرفس را افزوده و کمی تفت می دهیم در پایان سبزی آش، کلم قمری و شلغم را نیز اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. تمام مواد را به بلغور جو افزوده و اجازه می‌دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.

خواص:

  1. ملین
  2. مفید برای کبد
  3. تقویت امور جنسی
  4. ضد چربی خون
  5. ضد دیابت
  6. ضد کلسترول

نکته:

  • سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
  • هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
  • آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
  • اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
  • آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
  • زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
  • چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
  • در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده می‌کنیم.
  • در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.