کاربر

آش شولی (1)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. چغندر 2 عدد
  2. عدس یا باقالا 1 پیمانه
  3. سبزی آش خرد شده ۶ پیمانه
  4. آرد سبوس‌ دار 2/1 پیمانه
  5. سرکه به میزان لازم
  6. پیاز خرد شده 1 عدد متوسط
  7. نمک، زردچوبه، فلفل، ادویه کاری به میزان لازم
  8. پودر نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری
  9. روغن کنجد به میزان لازم

طرز تهیه:

  • قسمت نرم چغندر را نگینی خرد کرده و قسمت سخت آن را رنده می کنیم، عدس یا باقلا را با آب و مقداری نمک فلفل و زردچوبه می پزیم سبزی را همراه چغندر میپزیم. پس از آن عدس یا باقلا را به آن اضافه می‌کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقدار کمی ادویه تفت می دهیم، پودر نعنا خشک را به آن اضافه کرده و کمی تفت می دهیم، بعد پیاز را به مواد قبلی اضافه می کنیم و آن را با سرکه مخلوط کرده تا رقیق شود و به آش اضافه می‌کنیم تا زمانی که این آش را می‌پزیم که خامی آرد از بین برود، این آش ترش و تند استفاده می‌شود.
  • توضیح: در سبزیجات گشنیز و برگ چغندر باید بیشتر باشد و تره و جعفری کمتر این آش با فصل درست می‌شود، زمانی که اسفناج از باقلا و زمانی که برگ چغندر از عدسی استفاده می شود.

خواص:

  1. ملین
  2. تقویت کننده عمومی بدن
  3. تقویت کننده نیروی جنسی
  4. خونساز
  5. ضد سرطان

نکته:

  • سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر است.
  • هنگام صرف آش در صورت تمایل می توانید مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
  • آش را با حرارت بسیار ملایم طبخ کنید.
  • اگر در مرحله از پخت غذا نیاز به آب داشتید می توانید از آب جوشیده شده گرم به آن اضافه کنید.
  • آش را به آرامی و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
  • زمانی که سبزی تازه هر فصل در دسترس نبود، از سبزی خشک می توان استفاده کرد.
  • چنانچه به جای سبزی تازه از سبزی خشک در آش استفاده می کنید، مقدار سبزی خشک مورد نیاز برای هر غذا یک دوم یک پیمانه است.
  • در اکثر آش ها از چاشنی هایی مثل آبغوره، آبلیمو ترش تازه یا آب نارنج استفاده می‌کنیم.
  • در آش می توانید از آلوچه سبز و یا آلو بخارا استفاده کنید.

 

error: محتوا محافظت شده می باشد.